mandag, mars 30, 2009

En gave til en venn

Når jeg skal gi bort en gave synes jeg det er gøy å lage en annerledes innpakning. Jeg synes det kan være kjedelig med vanlig gavepapir og en bit pakkebånd med sløyfe. Gaven skal liksom være litt spesiell også utenpå. Jeg lager esker som er tilpasset gaven jeg skal gi bort, og sommerfugler er et av mine yndlingsmotiver.
Jeg koser meg med å lage esker. Papp, skjærekniv, linjaler,lim og teip finnes fram. Og det hender det er rotete på arbeidsbordet... Det er de utroligste ting som kan bli nyttige. Et par klyper er ypperlige limklemmer...
...og visste du at Ludvig Holberg kan brukes til så mangt? Eller at Hakkebakkeskogen og Kardemommeby har en felles forbindelse til Ludvig Holberg? Joda, bøker kan brukes til mer enn å lese i. De egner seg godt som presse...
Hvordan esken ble? Jo, slik...
Det er noe i utsagnet om at det er "morsommere å gi enn å få" en gave.
Å lage en eske tar litt tid, men esken blir en personlig del av gaven jeg gir bort.
Hva blir neste prosjekt? Tja, kanskje noen firkantede-påske-egg-esker til noen jeg kjenner? Jeg sier ikke mer ;-)

søndag, mars 29, 2009

Ut på tur i skiftende vær

I dag har jeg vært ute på tur og prist våren og vårsola. Men i går så det var det sånn utenfor vinduene mine. Ikke mye vår å snakke om her, nei... Det blåste,og snødde og sluddet vannrett!



I dag var heldigvis været mer vårlig :-)

Det ble tur langs kyststien i Vrengensundet. Sola varmet og fuglene sang i trærne. Et par ærfugl var på frierføtter og lyden av dem gjenlød over sundet. Sola glitret over sjøen og varmet ansiktet. En lett vårbris strøk varsomt over kinnet. Kan man ha det bedre? Og kanskje er det ikke så lenge til badesesongen...

Vannet så fristende ut... men usj så kaldt! Ikke noe bading på meg før badetemperaturen er minst 17 grader varmere enn i dag.

Litt lenger borte på stien sildret og rant smeltevannet nedover bergveggen...
Vanndråpene hang som blanke perler på skjellmosen...


Borti veien opp fra stien klukket det vårlig av en liten bekk i grøftekanten. Lyden av vår!


mandag, mars 23, 2009

Jippi! Bilde til europeisk utstilling!


I dag er jeg glad og ørlite stolt. Jeg har hatt mitt første quiltete tekstilbilde på utstilling i helgen. På Norsk Quilteforbunds Årsmøtehelg på Olavsgård utenfor Oslo. 10 av bildene på utstillingen skulle gå videre til "Festival of Quilts" i Birmingham, et arrangement i regi av EQA (European Quilt Association). Og gjett om jeg ble overrasket og glad da jeg fikk vite at mitt bilde var et av bildene som vil bli stilt ut i Birmingham! En kjempestor takk til alle quiltere på Olavsgård som likte bildet mitt og stemte på det! Tusen takk :-) Her henger bildet på utstillingen, trygt mellom søster Merete og Elisabeth Augusta sine bilder.
Tema for bildene var "Se Norges blomsterdal":
"EQAs jubileumsutstilling "Celebration" 2009
Norsk Quilteforbund skal bidra med 10 paneler til Festival of Quilts 2009. Tema: "Se Norges blomsterdal".Teknikk: Lappeteknikk og eller applikasjon, eventuelt kombinert med fri teknikk. Produktet skal bestå av tre lag og være quiltet. Valgfri quilteteknikk.Størrelse: Bredde: 15 cm, høyde: 150 cm.Montering: Panelet må ha standard oppheng, dvs. en kanal på 10 cm på baksiden.Navnelapp skal være montert på teppets bakside.Panelene skal stilles ut under årsmøtet 2009, hvor publikum stemmer frem de 10 panelene som skal representere Norge på utstillingen i Birmingham i august 2009."

Jeg er veldig glad i vinter, med snø og iskrystaller. Isroser på vinduet og glitrende diamanter i snøen en vinterdag. Våren er allikevel yndlingsårstiden når allting spirer og gror, og våkner til liv igjen.

Bildets undertittel måtte bare bli: "Vindu mot vår", og fra isroser til blomsterflor. Da jeg var yngre reiste familien alltid til fjells i påsken. Vi reiste liksom fra en begynnende vår og opp til vintern. På fjellet gikk vi jentene på ski og lekte masse ute i snøen. Når vi så kom hjem igjen etter vel en uke, var det skjedd store forandringer: "Næh, se! All snøen er jo borte!" "Og se! Det blomstrer snøklokker i bedet!" "Å, da kan vi gå med sko til skolen og finne fram sykkelen!" Våren var virkelig kommet mens vi var borte. Mange av disse minnene dukket opp igjen i tekstilbildet mitt. Det er slik jeg tenker på våren i dag også; som en overgang fra snørike fjellvidder til blomstrende vårlig fargeprakt.

Jeg har aldri vært særlig glad i å sy på symaskin (Vi har vel heller kranglet hver gang vi har hatt noe med hverandre å gjøre! Jeg er mer sånn sirkelsag-hammer-og-spikerjente). Siden i høst har jeg vært på et sømprosjekt hvor jeg pent har måttet lære meg å håndtere ulike symaskiner. Man kan ikke si at jeg gikk til dette med liv og lyst. En på jobben sa til meg i dag at: "Jeg husker i høst da du begynte her. Du så på symaskin som en drage som måtte temmes". Og kanskje har jeg greid å temme denne "dragen" nå...

Jeg har virkelig kost meg og lekt meg fram til det ferdige bildet. Jeg har brukt restebiter i ulike størrelser, hvite, beige, grå... Her er gjenbruk av en gammel skjorte jeg ikke bruker lenger. Blonder og fjas fra noe fancy undertøy som liksom har krympet i skapet. Litt tyll fra et underskjørt kjøpt på Fretex en gang. Diverse restegarn, noen perler fra perlesamlingen, og silkebånd. Sytråd fra mormors syskrin og fra søsterens sytrådunivers. Det lille fargerike akvarellaktige bildet i alt det hvite er et stykke stoff . Jeg sydde det fargede stoffet under de hvite stoffene, med det fargede stoffets rette mot det hvites bakside. Jeg sydde så langs kanten, og klippet bort det hvite stofflaget. Slik ble det vindu mot vår.

Søstern har bidratt med utlån av utstyr som skjærekniv, skjærebrett, linjaler, diverse sytråd og mellomlagsvatt, samt at jeg fritt fikk rote rundt i alle hennes bittesmå restebiter. Og for at jeg ble betrodd å låne hennes symaskin en helg hun var borte. En stor takk til Merete for gledene vi har delt:-) Nå har bildet mitt lagt ut på den lange reisen mot Birmingham, og jeg håper det blir godt tatt vare på blant 170 andre på utstillingen der, før det kommer hjem igjen til en hedersplass på stueveggen :-)

tirsdag, mars 10, 2009

Sånn litt synd på meg selv dag....

I dag har jeg en dag hvor jeg har behov for litt omtanke. Dagen i ble snudd på hodet. Her kommer historien: Det er mange katter i nabolaget. En hannkatt som hører til i oppgangen er ofte sulten og litt pjusket. Eieren tar ikke ordentlig ansvar for den. Jeg liker ikke å se at katten har det vondt, og jeg har i perioder satt ut mat og vann til den i gangen. Siste gang jeg gjorde dette, beit katten meg over håndleddet i det jeg satte ned mat til den. Gjett om jeg ble paff.... og sinna! Jeg fikk renset sårene der det blødde litt. Det ble tur til lege og stivkrampesprøyte på meg. Så har du en god klem å sende over nettet til meg, så mottas den med stor takk :-) Og det spørs om den katten får mat av meg på en stund...... (iallefall til neste gang den er helt utsultet....)

mandag, mars 09, 2009

Varme og kulde


En varmepumpe? Kan denne produsere noe varme,da?
Den er herved omdøpt til kuldepumpe!

lørdag, mars 07, 2009

Vårlig vinter eller vinterlig vår?

Her kommer en bildereportasje over siste ukes skiftende vær og årstid. Først nysnø..... så mildvær og snøsmelting... og de rareste vesener dukker opp.
Kan du se at det er en snøkatt på neste bilde? Se om du ser den, da vel :-)



Men hva dette er...hmmm.... sannelig om jeg vet...

Jeg må nok innrømme at snøsørpe kan være fint det og (men kun sånn fotografisk sett!).

Og så går det som det må når Tante Tø slår til med varmegrader og et snev av vår. Snøklumpene får seg et bad i sølevann.

Snøen på trærne har smeltet vekk. Jeg er litt forvirret. Hva er opp og hva er ned? Er det ned det som er ned, eller er det opp det som er opp? Ble du også forvirret nå? Nå har jeg endelig fått klarhet i dette. Bildet er opp ned! Trærne vokser ikke i snø mot en blå himmel slik bildet kan gi et inntrykk av. Nei, de "vokser" i en speiling i en søledam. Jeg tok bildet den motsatte veien av slik det er plassert her. (Du får snu PC'n opp ned, så ser du bildet fra min kameravinkel.)
Et vakkert tre som vokser opp av isen.... Vannspeilinger kan være bedragerske.

Og så jaget Kong Vinter bort Tante Tø, og sa til henne at hun fikk vente litt med å feie vinteren bort. Å jage en bestemt tante Tø kan være en kamp, og som du ser har det gått skikkelig for seg. Det har gått unna så snøfillene føyk, så nå er det vinter en stund til.

Hybel til leie?

Trenger du hybel? Kanskje denne kunne være noe? Egen inngang og lun beliggenhet.
Noe begrenset utsikt.


Vintern er ikke over ennå....



Vinteren er her fremdeles og vintergleder fanges inn av kamera, og legger seg som gode minner både på kameras minnebrikke og min personlige "minnebrikke". Gode øyeblikk jeg kan ta med meg og finne fram igjen når livet viser seg fra en litt mer kronglete side.
Et lite tilbakeblikk følger: Jeg har vært på kjempelang skitur:-) Ja, jeg har gått helt til Verdens Ende!
Det er ikke så ofte det er vintre hvor det er skiføre helt her ute i havgapet. Å gå på ski blant svaberg og snødekte sletter gir meg en følelse av å gå på høyfjellet.








Og for å ikke gå meg bort bruker jeg kjente, merkede "løyper":








Et snødekket kystlandskap er nesten litt magisk. Her finnes det svevende øyer...


Bratte fjellskrenter...




Dype sivskoger...



Og eventyrlige vesener...



Snodige planter som vokser i snø...


Kysten er et bra sted og være også om vinteren :-)




Vinter eller vår?

Årstidene spiller en et aldri så lite puss om dagen. De kan ikke riktig bestemme seg for om det skal være vinter eller vår. Den ene dagen er det kuldegrader og snør store snøfiller som legger seg som en hvit dyne over omgivelsene. Den neste dagen er det mildvær og snøen smelter til store søledammer. Hva jeg foretrekker? Det vet du vel... Jeg vil mye heller ha det hvite teppet enn den våte, brune snøslapsen. Jeg kan ikke noe for det,men et hvitt, nysnødd teppe over landskapet er noe av det vakreste jeg vet :-) Og med sola som strør diamanter over snøteppet kan det neppe bli bedre. Jeg er litt oppgitt over mine medborgere i Tønsberg om dagen. Her klages det over snø, for mye snø og en vinter som ikke slipper taket. De krever vår, varme og sol! Avisa skriver om vår og vårblomster. Men tror du noen av dem vil ha snøslaps og mildvær? Å. neida. Da blir det klager over sørpeføre og våte føtter på tur gjennom byen. Jeg undrer meg på hva de egentlig vil? Joda, vår vil de ha, fort, men snøen skal visst bare forsvinne over natta uten smeltevann og regn, og trylle våren fram fra den ene dagen til den neste. Sorry folkens, men det er ikke slik det fungerer. Smør dere med tålmodigehet for det kan ennå være en stund til vår. Vi er bare i begynnelsen av mars ennå. Det kan fremdeles komme mer snø...Og for å gi et ekstra lite stikk til dem av dere i byen her som ikke er begeistret for snø: jeg vet om et år det kom snø 18.mai! Hurra!

Ble du provosert nå?

Jeg hadde litt tid til overs og måtte bare ha ut litt "snø-klage-frustrasjon"