søndag, februar 27, 2011

Vikingskipsbyggere

Jeg er med som frivillig i byggingen av en fullskalakopi av Osebergskipet, og sist tirsdag  skulle vi kløyve en kjempestokk ved hjelp av trekiler, treslegge og muskelkraft…

IMG_1905IMG_1906

Her er det sjefen sjøl, Geir, som svinger slegga. Oddleiv ordner kiler. Lars står på stokken og slår på kilene der innimellom. Tormod har en pause fra sleggasvinging.

IMG_1904  IMG_1907 IMG_1909

Her er det samarbeid og diskusjon om settingen av kiler. Lars holder visst overoppsyn med det hele, mens Tormod slår i noen nye kiler.

IMG_1908

Lars og Oddleiv jobber fast på prosjektet. I bakgrunnen kan du se Scanrope (industribedrift i Tønsberg), og det er flott at prosjektet har fått lov til å holde til på Lindahlplan, rett nedenfor Quality Oseberg Hotell. Vi er likesom blitt en del av bybildet, og mange stikker bortom for å se hvordan prosjektet utvikler seg. Kjølen er nå strukket, og planen er at skipet skal være ferdig i løpet av 2011.

Hva den store stokken skal bli til når den er kløyvd? Den skal bli til bordganger på skipet. Men først gjenstår det en del arbeid med øks for å få fine, flate bordganger. Så det er nok å gjøre ennå…..

Lyst til å lese mer? http://www.osebergvikingskip.no

Gleder meg til tirsdag og ny osebergjobb:-)

navneskilt

Ingen kommentarer: