søndag, februar 27, 2011

Opptur til fjells :-)

fjellet1

Soloppgang gjennom rimet vindusrute på setra. Å våkne til 25 blå, kalde grader gjør liksom ingenting når utsikten er som denne. Men det koster litt å manne seg opp til dagens første tur over tunet til utedoen….. Godt at det er varmt og deilig inne.

fjellet2

Utsikten er upåklagelig i godt vær. Deilig å hvile blikket på fjellene i det fjerne mens sola står opp.

fjellet4

Setra i soloppgangslys. Selet, annekset og låven i bakgrunnen. her er det godt å være! I løpet av natten hadde haren hoppet på veien og på gangstien over tunet.

fjellet7

Kulda slapp litt taket utover dagen, og det ble skitur i flotte løyper. Jeg husker da det var andre tider: Da jeg var liten måtte vi tråkke løypene selv, for vi var alltid blant de første ut på tur om morgenen. Så fort nitimen var over, var det smøring av ski og pakking av sekk. Etterhvert ble det kjørt opp løype med snøscooter. Ren luksus den gang, men ingeting i forhold til dagens løyper… I dag er liksom avstandene blitt mindre også. Plutselig er jeg ved varden, hvilebekken eller på åsen; steder som var rene milepæler å nå før. Rart det der, hvordan avstandbegrepet forandrer seg fra barn til voksen. Bakkene er visst ikke like mange, like bratte eller lange som før helller…. og det er litt skuffende når det gjelder nedoverbakker…

fjellet15

På Høgåsen er det kjempeutsikt i det klare vinterværet. Valget står mellom å gå langtur eller vende nesa hjemover. Denne dagen gikk jeg en lengre runde for været var helt fantastisk flott.Utsikten nytes før videre ferd. fjellet12

Utsikt mot Rondane,

fjellet14

..og mot Jotunheimen.

fjellet6

Tilbake på setra er det fremdeles rim på vinduene, mens jeg ser ut på tunet med annekset og låven. Vi spiste mye god mat, strikket og sydde litt og spilte masse brettspill…. sånn som  det skal være når man er på hytta:-)

fjellet9

Ojsann. Hvem slokket lyset? Hvor ble det av den blå himmelen? Vel, dette er månen på nattehimmelen. de første nettene hadde vi måneskinn, og vi kunne gå over tunet uten lommelykt. Månen lyste så  sterkt at vi kastet skygge på snøen.

fjellet10 

Innekos i kulda med stearinlys og god fyr i ovnen.

fjellet18

Morgenstemning over setergrenda. Gode minnebilder å ta med seg hjem, sammen med ønsket om en snarlig gjenvisitt.

navneskilt

Ingen kommentarer: