torsdag, oktober 25, 2007

En reise i oktober, del 2...




Hotellet vi overnattet på heter Quality Hotell Globe, og er "den firkantede klossen" inntil Globen arenaen. Høres kanskje kjedelig ut? Neida, vi anbefaler gjerne hotellet videre :-) Også kan du jo kombinere hotellferie med konsert eller idrettsarrengement vegg i vegg med hotellet. Du bor sentralt, med kun 10 minutter med T-bane inn til sentrum av Stockholm. Strøket rundt hotellet er rolig og trafikkstille. Foran hotellet ligger det en liten, koselig park med dam og fontene. Ved dammen er det sikkert uteservering om sommeren...

Trappen opp til torget ved Globen arenaen er inndelt i små avsatser. Her stilte søstern opp som fotomodell :-) Hver avsats har to små krakker og utsikt ned mot parken og fontenen. Her kan man sitte og sverme (ny)forelsket under trekronene. Tenk å ta med Mannen hit og sverme en varm sensommerkveld... (Men jeg råder ingen til å prøve svermingen når det er kaldt høstvær! Da blir nok forholdet kortvarig, for krakkene i stål er isende kalde....)

Fra hotellet til T-banen kan du gå innendørs gjennom Globen Shopping. En innendørs handlegate. Vi var på jakt etter en "Guldfynd" butikk. I Sverige selger Guldfyndbutikkene rosa sløyfepins hvert år i oktober. Jeg hadde vært på nettet før vi reiste hjemmefra, søkt på Guldfynd og funnet ut at en slik butikk lå i Globen Shopping. Vi kjøpte pins og mobilsmykke:



Med hver vår lille rosa tyllpose vandret vi videre...

Sulten begynte å gnage i magen. Mat hadde vi ikke sett noe til siden kl.5 på morgenen, og nå var det blitt langt utpå formiddagen. Vi fant en hyggelig liten Cafe/ kaffebar som serverte småretter. Bakt potet hørtes helt himmelsk ut. Vi bestilte hver vår, før jeg gikk berserk i vannmuggene! Tørsten ble stillet med vann med sitronbåter, vann med appelsinbåter og "vanlig" vann med isbiter... Aldri har vel kaldt vann smakt så godt!
Og se, himmelske poteter! Gjett om det smakte! Ikke rart søstern ser så fornøyd ut. Bakt potet med kald chillikylling, rømme og salat. Et friskt og godt herremåltid. Vi nøt den herlige maten, før vi bladde videre i Stockholmskartet og fant ut hvor dagen videre skulle bringe oss..... Muligvis blir det Gamla Stan. heng med så får du se :-)

Beate

(Ps. Ikke helt inne i blogging ennå skjønner jeg: Har jobbet fra tidlig morgen i dag, fått teknisk og psykisk støtte av Merete, vært forbannet og tvilt på at denne bloggen noen gang kom ut... men nå er jeg fornøyd :-)

1 kommentar:

merete sa...

Godt jobba!
Flott historie, - eia var jeg der :-)