tirsdag, februar 10, 2009

Vinter, snø og endelig skitur !

Kan du tenke deg noe mer fantastisk enn skitur i strålende vintervær og med glitrende nysnø? Når skiene bare glir av seg selv bortover nyoppkjørte løyper, sola varmer i fjeset og du har valgt den helt rette skismøringen. Den som har gått her har nok tatt en liten snarvei, for det var oppkjørt flotte spor...
Jeg er så glad for at foreldrene mine har dratt meg med ut i naturen året rundt, og latt meg få utendørsopplevelser hele året. Ingen av dem var sikre på at de ville klare skitur i år, og formen måtte testes før neste ukes vinterferie med barnebarn på fjellet. Turen gikk over all forventning, så nå står nok flere skiturer på programmet fremover. Det spiller ingen rolle om turene ikke er like lange som tidligere. Det viktigste er turopplevelsen, og turgleden ute i vinterværet.
I snøen glitret tusen små diamanter (håper du kan se det...). Min tante skrev en gang i en skolestil om snøens diamanter. Lærern slaktet utsagnet, for noe slikt hadde hun da ikke opplevd. Det fantes vel ikke dimanter glitrende i snøen! Vel, stakkars lærer, sier jeg, som aldri har opplevd dette fenomenet.
Du lurer kanskje på hvor jeg gikk på ski? Følgende stod å lese i Tønsbergs Blad før helgen: "Nøtterøy: Glimrende forhold, rikelig med snø. Alle løyper blir kjørt opp og preparerte før helgen." Ski på Nøtterøy? Nøtterøy er mer enn sommer, sjø og sol, og har et flott skiterreng med mange oppkjørte løypetraseer. Mange av løypene kan kombineres for lengre skiturer, og du kan gå på ski fra Kjøpmannskjær/ Vrengen i syd til Tønsberg i nord. Det vil si omtrent hele Nøtterøy på langs. Det er en engasjert og idealistisk gjeng som kjører opp flotte løyper så fort det er nok snø. Jeg sender en stor takk til løype-gjengen :-) I dag har det også drysset ned noen snøfiller. Inne i byen på vei til jobb, var fortau og gangveier dårlig brøytet og lite framkommelige. Pappa fant en god løsning og gikk på ski til butikken for å handle. Her i Tønsberg har det falt mellom 50 og 80 cm snø i helgen, og det er nok til å snu byen og trafikken på hode. Jeg ble ikke veldig populær da jeg kom inn på jobb i dag morges og jublet: "Jippi! Det snør!" Til svar fikk jeg noen gretne grynt om snømåking, vonde rygger, dårlig brøytet, nok snø... og så videre. Men jeg synes det er koselig med snø. Jeg har også tatt min tørn med snømåking i helgen, og kost meg ute i vinteren. Snømåking behøver ikke være stress. Har man bare tid nok, og en innstilling om at dette er godt trim med mye frisk luft, så går snømåkingen som en lek. (Noen som ble provosert nå?) Vel, jeg innrømmer gjerne at snømåking kan være slitsomt, og at det virker som en endeløs aktivitet når snøen laver ned i dagevis. Og til alle dere som ikke vil ha mer snø: Jeg godtar at det ikke snør hver dag, bare den snøen vi har nå blir liggende noen uker. Jeg håper på flere skiturer mot helgen..

mandag, februar 09, 2009

Tidene forandrer seg..

Årstidene har skiftet,og det er lenge siden jeg har vært her ute i "bloggland". Pc'n er fikset for lenge siden, så det kan ikke være grunnen til at jeg ikke har blogget. Kamera har vært med meg på tur både titt og ofte, og festet opplevelser og gleder til minnebrikka. Men så har bildene liksom bare blitt liggende i kamera... Det er som terskelen for å blogge er blitt så altfor høy! Jeg håper jeg nå klarer å ta det store skrittet ut over terskelen. Så her er jeg, og skal prøve å blogge en gang i blant.

Det har skjedd forandringer i livet mitt siden jeg sist skrev i bloggen. Jeg må over i annen jobb, kanskje et helt annet yrke. Og det er ikke så lett etter mange år i barnehage. Jeg har flyttet for meg selv, og leier nå leilighet rett over ganger for storesøster Merete. Det var rent tilfeldig at denne leiligheten ble ledig da jeg var på jakt etter et nytt bosted. Det er godt å ha Merete og foreldrene mine nær meg i en tid som har vært, og er, så vanskelig. Sakte men sikker kommer kreftene og gledene tilbake.
Her er mitt nye bosted. Ser du hjertet på veggen? De to vinduene der er inn til meg. Jeg trives godt, det er et stille og godt nærmiljø. Jeg har fint turterreng langs sjøen og kort vei til bussen. Bli med meg en tur ut i nabolaget mitt og se hvordan det blir her i Tønsberg når Kong Vinter brer sin hvite kappe tungt over alt og alle. Disse her ble kanskje ikke så fornøyde over Kong Vinters plutselige besøk...

Men noen var fornøyde, og kanskje like glad i snø som jeg?


På parkeringen står det et skilt som sier "Parkering forbudt", men det er nok unødvendig med et slikt skilt nå om dagen. For hvem ville vel parkere her?

Det er flott ved sjøen om sommeren, men det er utrolig vakkert om vinteren også.


Jeg liker snø. Jeg liker når det snør tett og vinden blåser,og jeg kan gå ut og kjenne på været. Jeg liker snø som glitrer en vitersoldag. Jeg elsker når det bli nok snø til å gå på ski og ake, eller lage snøskulpturer. Jeg liker at snøen legger seg som et rent, hvitt og lunende teppe over omgivelsene, og lyser opp mørke vinterkvelder. Hva er vel vakrere enn solnedgang eller måneskinn over nysnøen?