Hvert år samles hele familien, både store og små, for å lage marispankonfekt. I “Veians konfektmakeri” farges marsipan i ulike farger, noe marsipan får godt fyll og mange små konfektbiter skal dyppes i sjokolade og annen pynt. Hele 5 kg marispan går med når vi er i sving:-)…. og alt blir spist opp i løpet av juletida…
En liten marsipangris ble det i år igjen…..Den ble spist allerede etter en dag av en som er VELDIG glad i marispan (Og det var ikke meg denne gang…..)
Marsipan blandet med hakket fiken, dyppet i sjokolade og pyntet med mandel. Nam! En av mine favoritter:-)
Hvite marispankuler med valnøtter på.
Fargerike “rutere”/snipper av tre lag farget marsipan; grønn, gul og rødrosa. Ren marispan-nytelse.
Et fyrverkeri av farget marsipan. Vi kaller disse bitene for eikenøtter. Den ene enden dyppes i sjokolade og kakekrymmel. Nytt i år var litt sprekt turkist kakekrymmel…..(utorlig at det ble noe nytt, for vi er veldig tradisjonsbundne når det gjelder marsipankonfektmakingen).
Marispanhjerter og stjerner dyppet halvveis i sjokolade og pyntet med geletopp.
Tilbake til start? Her har fikenkonfekten fått selskap av noen hasselnøttpinner (malte hasselnøtter blandet med marsipan og dyppet i sjokolade).
I dag ble konfekten pakket i bokser og søsterlig fordelt mellom oss alle. Nå er det litt mye prøvesmaking før jul, og så får jeg håpe det er noe igjen til jul…..
1 kommentar:
nam :-)
Legg inn en kommentar